Arcaffe koffiebonen

Antonio Meschini komt in 1895 samen met zijn broer Luigi vanuit Zwitserland naar Livorno en startte een winkel in koloniale waren. Vlak daarna begonnen ze met het roosteren van koffie, Arcaffe is een feit. In 1926 maakte de zoon van Luigi Meschini met Arcaffè de speciale melange voor de bekendste bar van Livorno namelijk "Bar Roma".

In 1986 nam Enrico Meschini het roer over. Hij reist naar de koffieproducerende landen om zelf de plantages te kiezen. Enrico is tevens (mede)oprichter van CSC, Consultant bij de Slow Food organisatie, internationaal jurylid bij Cup of Excellence, pioneer member van de SCAE Europe ..

Momenteel staat dochter Prunella aan het hoofd van de organisatie en heeft  Arcaffè in 2012 ondergebracht in een splinternieuwe roosterij.

Kenmerkend aan deze branderij zijn de unieke kwaliteit die ze aanhouden, aangesloten bij CSC, aandacht voor de verschillende single estates, 100% traceerbare koffie en de kunst van het melangeren.

Arcaffè ligt in de havenstad Livorno, het twee na grootste industriële gebied van Toscane en tevens aanvoerhaven van het Toscaanse achterland.

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

2 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

© 2011-2016 dekoffieboon.be