La Semeuse koffiebonen

La Semeuse is één van de oudste koffiebranderijen van Zwitserland en maakt deel uit van de Choco Diffusion groep. Dit premium merk selecteert zijn koffiebonen volgens strikte criteria waarbij de koffiebessen met de hand worden geplukt. Daarna worden de bonen volgens een specifiek koffiebranderprofiel langzaam geroosterd op een hoogte van 1000 meter boven zeeniveau. Het koelproces wordt bereikt zonder water toe te voegen.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

La Semeuse: Zwitserse koffiebranderij van het jaar 2021

De meesterbrander uit Neuchâtel is uitgeroepen tot Swiss Roaster of the Year 2021 door experts van het Duitse magazine CREMA. CREMA koos dit jaar voor La Semeuse omdat deze traditionele en toch eigentijdse koffiebrander in opkomst is. La Semeuse staat bekend om zijn ligging op 1000m hoogte, waardoor men de koffie kan branden op lagere temperaturen.  De selectie van Swiss Roaster of the Year is gebaseerd op 3 belangrijkste criteria:

1.De kwaliteit van de koffie, o.a. de roosteren van de koffiebonen

2.Prestatie in termen van levering, klantenservice en verpakking

3.Eerlijkheid en duurzaamheid in de aankoop van groene koffie.

Deze drie criteria worden meerdere keren doorheen het jaar gecontroleerd door middel van testbestellingen bij de betreffende branders. Het vakblad CREMA is toonaangevend in de wereld van koffie.