ROBUSTA KOFFIEBONEN

Robusta koffiebonen laten zich kenmerken door een sterke, scherpe iets wat bittere smaak. De bittere smaak komt voornamelijk door de grote hoeveelheid cafeïnegehalte. Een robusta koffieboon bevat 2X zoveel cafeïne dan een arabica koffieboon.

De Robusta planten leven in lager gelegen gebieden, vanaf 200 meter boven zeeniveau. Hierdoor zijn ze ook beter bestand tegen ziektes waardoor de productiekosten lager zijn en dus de uiteindelijke koffieboon goedkoper.

De vorm van robusta koffiebonen is eerder rond zoals hieronder weergegeven.

Robusta koffiebonen

 

De kwaliteit van arabica is doorgaans hoger dan deze van robusta maar dit is niet altijd zo. De beste kwaliteit robusta kan nog beter zijn dan een slechte kwaliteit van arabica.

Helaas vind men niet zoveel kwaliteitsvolle robusta koffiebonen. De reden is ook ondermeer dat maar 20% van de koffieproductie robusta is.

 

Over smaken valt niet te discusieren, uiteindelijk zal ieder voor zich moeten uitmaken welke koffie hij lekker vind. De meeste koffie soorten bevatten een klein aandeel robusta. Dit om de koffie iets straffer te maken en te voorzien van een mooie crema laag.

 

Ga naar al onze KOFFIEBONEN en bepaal welke koffie jij graag zou drinken.

© 2011-2018 dekoffieboon.be