Biologische koffie

Wie graag zijn steentje bijdraagt aan een milieuvriendelijk klimaat, kan bij ons terecht voor een fijne selectie van de verrukkelijkste bio koffies die op de markt te vinden zijn. Bio koffie wordt geproduceerd met een focus op het ecologische aspect, waardoor u met een gerust hart kan genieten van een zalig kopje van uw favoriete drank.

16 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Artisanaal gebrande bio koffie

Biologische koffie is koffie dat verbouwd wordt zonder dat er bestrijdingsmiddelen of synthetische stoffen aan te pas komen. De plantages die daarvoor gebruikt worden, krijgen voldoende tijd om zichzelf te ontgiften, zonder enig gebruik van genetisch gemanipuleerde organismen. Ook bij het verwerken en verpakken van de bio koffie worden chemische stoffen te allen tijde vermeden. Tot slot bevat biologische koffie geen bewaarmiddelen, kunst- of kleurstoffen. U haalt dus een eerlijk en authentiek product in huis waarvan bewezen is dat de pure, volle smaak, die koffie van nature heeft, veel beter behouden wordt.

Branding van biologische koffiebonen

Industriële koffiebranders roosteren koffiebonen in minder dan 5 minuten aan hoge temperaturen. Biologische koffiebonen worden echter op artisanale wijze gedurende een langere periode op een gematigde temperatuur geroosterd. Deze zachte aanpak zorgt ervoor dat de koffiearoma’s volledig tot uiting worden gebracht. Bovendien krijgen de bio koffiebonen de tijd in speciale vaten om te rusten, zodat de koffie kan ontgassen en CO2 kan uitstoten. In de vaten krijgen de bonen de tijd om optimale aroma’s te ontwikkelen en de smaak verder te laten evolueren.

Biologische koffie bij De Koffieboon

Iedereen die belang hecht aan koffie met bio-certificatie, zit bij ons goed. Zo hebben wij bijvoorbeeld de Lavazza koffiebonen Tierra Bio Organic, heerlijke biologische koffie die afkomstig is van gecertificeerde boerderijen in verschillende tropische gebieden van de wereld. Verder verkopen wij ook biokoffie van topmerken als Kimbo, Vergnano, Bristot en Giuliano.

Biologische koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.