Lavazza koffiebonen

Lavazza haalt zijn koffiebonen bij lokale koffieboeren in Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Hierdoor steunen zij lokale economieën en halen zij koffiebonen van topkwaliteit in huis, die volgens de regels van de kunst én passie voor het werk worden geproduceerd. Lavazza staat bovendien bekend om haar unieke melanges van koffiebonen, die zalige smaken en aroma’s voortbrengen.

30 producten

Lavazza koffiebonen met de grootste zorg geselecteerd

Opgericht in de 19e eeuw, heeft Lavazza zich door de jaren heen opgewerkt tot een van de grootste distributeurs van koffieproducten ter wereld. Om hun koffiebonen te selecteren, trekt Lavazza de wereld rond en importeren ze deze genotsproducten uit landen van over de hele wereld, waaronder Costa Rica, Colombia, Brazilië, Guatemala, Honduras, Indonesië, Oeganda, Mexico en de VS.

Lavazza koffie, een mix van Arabica en Robusta koffiebonen

Hoewel sommige Lavazza-koffie 100% uit Arabica bonen bestaat, is veel van hun gemengde koffie een melange van Arabica en Robusta-koffiebonen. De smaak van Arabica koffiebonen heeft in het algemeen de voorkeur onder koffiedrinkers omdat ze meer suikers en verschillende smaakprofielen hebben, hoewel er uitzonderingen zijn. Robusta-bonen bevatten echter meer cafeïne en antioxidanten en krijgen vaak de voorkeur voor mensen die van een sterker kopje koffie houden. Enkele van de bekendste smaken en mixen zijn: Lavazza super crema, oro en rossa.

De Lavazza kwaliteit is geen toeval

Lavazza investeert erg veel tijd in innovatie en een optimale kwaliteit. Zij waren het eerste merk dat melanges van koffiebonen van verschillende herkomst op de markt brachten in de 20e eeuw. Ook in het heden speelt Lavazza nog steeds met hun geprijsde koffieboon mengelingen, waarbij Arabica en Robusta bonen worden gebruikt, natuurlijk of gewassen en waarbij koffiebonen uit verschillende landen gebruikt worden, van Indonesië tot Midden- en Zuid-Amerika. Deze unieke koffiebonen mixen zorgen voor uitgebalanceerde producten.

Geniet met een gerust hart van een kopje Lavazza

Lavazza importeert het merendeel van haar koffiebonen bij lokale koffieboeren van over de hele wereld. Hiermee werkt het bedrijf bewust mee aan het in standhouden van de lokale economieën. Bovendien wordt het aantal schakels in de economische keten zo beperkt, wat de prijs alleen maar ten goede komt. Aangezien de producten zelf het aanbod, de productiemethode en de prijs bepalen, krijgen ze bij Lavazza steeds een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Door constante investeringen in technologische  ontwikkelingen houdt Lavazza zijn ecologische voetafdruk tevens ook zo laag mogelijk.

Lavazza koffiebonen kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.