Blog

 1. Ideeën voor Moederdagcadeaus

  Zondag 8 mei is de dag dat wij onze mama’s in de bloemetjes zetten. Verras ze dit jaar met een origineel cadeau van De Koffieboon.
  Hieronder een aantal suggesties:

   

  ·  Bialetti-percolatoren - koffie zetten in Italiaanse stijl

  Koffie zetten op ambachtelijke wijze kan met de percolators van Bialetti. Met een Bialetti percolator zet je kleine sterke kopjes koffie, vergelijkbaar met een dubbele espresso. Het meest gekende model is de Moka Express. Heb je een inductievuur? Dan kies je het best voor een Bialetti Ve

  Lees meer »
 2. Single Origin Coffee

  In het kort is een Single Origin-koffie afkomstig van één enkele bekende geografische locatie, zoals een boerderij of landgoed. Hierdoor kan de koffiedrinker de specifieke nuance waarderen die een bepaalde teeltregio biedt. De smaak wordt beïnvloedt door veel factoren, waaronder de koffievariëteit, de input, het klimaat en de verwerking. Elk van deze factoren is uniek voor de plaats. Hierdoor hebben koffiesoorten uit hetzelfde land en dezelfde regio vergelijkbare kenmerken, wat de zoektocht vergemakkelijkt

  Single Origin koffie is dus zeer traceerbaar. Je weet precies weet je koffie vandaan komt en dat het een specifieke koffie is en geen melange. Dankzij deze traceerbaarheid kan je worden geleid naar koffie van betere kwaliteit. De begeleidende informatie die een brander of retailer geeft, is uiterst nuttig, waarbij de bron (de boerderij, het land, de mensen, het klimaat, de cultivar, de verwerking enzovoort) zo gedetailleerd mogelijk wordt beschreven.

  Ook bij De Koffieboon vin

  Lees meer »
 3. Kunnen koffiebonen worden ingevroren?

  Bij de zoektocht naar het langst en het best bewaren van jouw verse koffiebonen heb je waarschijnlijk al eens met de gedachte gespeeld om koffiebonen in te vriezen. Maar is dit überhaupt mogelijk?
  Lees meer »
 4. Barbera’s Blockchain Project

  Barbera Coffee is een van de eerste bedrijven die een volledig traceerbaarheidssysteem van de toeleveringsketen voor haar producten heeft ingevoerd. Het doel hiervan is om de consument informatie te verstrekken die hij anders moeilijk zou krijgen.

  Lees meer »
 5. Welke koffie past het best bij mij?

  Het kiezen van de juiste koffie is zeer persoonlijk en soms nogal moeilijk. Hier lees je enkele tips die jou daarbij kunnen helpen.
  Lees meer »
 6. Ideeën voor kerstcadeaus

  Met de komst van november en steeds meer kerstversiering, beginnen meer mensen na te denken over wat ze hun dierbaren dit jaar voor de feestdagen kunnen geven. Ook bij De Koffieboon vind je verschillende interessante, nuttige en smakelijke cadeaus. Hieronder een aantal suggesties
  Lees meer »
 7. Koffie en films: Iconische koffiescenes in films en series

  Lichten, camera en… koffie! Koffie is niet meer weg te denken uit ons leven en ook niet uit de meeste films. Van drama’s tot romantische komedies, wij delen onze favoriete koffiescènes uit films en tv-series.

  Lees meer »
 8. Specialty Coffee

  Specialty coffee kan je vergelijken met een goede wijn. Het is koffie van hoogwaardige kwaliteit. In Europa wordt Specialty Coffee steeds populairder doordat men zich meer en meer gaat verdiepen in koffie.

  Specialty Coffee heeft unieke smaakeigenschappen doordat zij verbouwd worden in bepaalde microklimaten. Deze unieke smaken komen voort uit het terroir waarin de koffieplant is verbouwd. Het terroir verwijst naar de grond, ligging en de hoogte waar de koffieplant wordt verbouwd. Daarnaast zijn de rijpe bonen van deze plantage selectief met de hand geplukt.

  Lees meer »
 9. Creatieve toepassingen voor koffiedik in je huis en tuin

  Na het zetten van koffie belandt de koffiedik meestal in de prullenbak. We hebben vaak geen idee hoe we de koffieresten kunnen gebruiken en welke voordelen het heeft voor ons. In deze blog leren we jou enkele praktische manieren om koffiedik te gebruiken.
  Lees meer »
 10. Een reis rond de wereld met deze heerlijke koude koffie-recepten

  Met deze warme zomerse temperaturen is een hete koffie misschien gewoon niet wat je echt wilt. Reis de wereld rond met deze heerlijke ijskoffies.
  Lees meer »
Pagina