Blog

 1. Feestelijke koffie

  Wie aan de feestdagen denkt, denkt ook meteen aan lekker eten. En als afsluiter hoort daar uiteraard een kopje koffie bij! We kennen allemaal de klassieke likeurkoffies: een Irish koffie - voorzien van een dosis whiskey, een Franse koffie - met een vleugje Cointreau of Grand Marnier, een Italiaanse koffie - daar hoort Amaretto bij … Maar daar hoeft het niet op te houden! Ook bij De Koffieboon kan je lekkere extra’s bestellen om je gasten mee te verbazen.
  Lees meer »
 2. Hoe worden deca koffiebonen gemaakt ?

  Wie koffie nog steeds associeert met cafeïne, heeft veel kans om bedrogen uit te komen. De markt van cafeïnevrije koffies wordt immers groter en groter, aangezien steeds meer mensen - om wat voor reden dan ook - kiezen voor een kopje deca als alternatief. Hoe deze lekkere koffie gemaakt wordt en wat de eventuele voordelen zijn, kan je lezen in dit blogbericht.

  Lees meer »
 3. Het verschil tussen Arabica en Robusta

  Ongetwijfeld heb je de namen Arabica en Robusta al eens horen vallen. De gemiddelde medemens - en zeker koffiekenners - weet deze ook nog wel te plaatsen: het zijn soorten koffiebonen. Wat je misschien niet weet, is dat ze samen maar liefst 99% van de commerciële koffieproductie omvatten - en dat terwijl er meer dan 60 soorten koffie zijn die goed zijn voor consumptie. Bovendien is de ene koffie de andere niet is - en dat verschil wordt niet in het minst bepaald door de soort koffieboon. In dit artikel leggen we je graag het verschil tussen de twee bekendste koffiesoorten uit.

  Lees meer »
 4. Hoe bewaar je het beste koffiebonen?

  Wie graag koffie drinkt, spendeert ongetwijfeld heel wat tijd aan het uitzoeken van de perfecte koffieboon. Eens deze gevonden is, is de zoektocht echter niet voorbij: nu moet er immers worden uitgezocht hoe deze bonen optimaal te bewaren, zodat er ten volle genoten kan worden van het “zwarte goud”. Er wordt immers veel beweerd: bewaar ze in de kast, in de koelkast, in de vriezer, in een zakje, in een doos, … Voor wie intussen door het bos de bomen niet meer ziet, lijsten we graag de ideale omstandigheden voor het bewaren van de koffiebonen op!

  Lees meer »