New york koffiebonen

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. New York koffiebonen Extra - met Blue mountain (1kg)
    Special Price € 23,95 Regular Price € 26,95 Vanaf € 23,25
  2. New York koffiebonen Extra R (1kg)
    Special Price € 19,95 Regular Price € 22,45 Vanaf € 18,95
  3. New York koffiebonen XXXX - met Blue mountain (1kg)
    Special Price € 23,95 Regular Price € 26,45 Vanaf € 23,25

5 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Caffè New York

Het verhaal van Caffè New York begint in het jaar 1930. Montecatini Terme was in die periode een internationaal zeer bekende ontmoetingsplaats. Het leek Ugo Incerpi dan ook een heel goed idee om daar een bar op te richten: Bar New York. Echter, al snel begreep hij dat hij zich moest onderscheiden van de andere etablissementen in de streek om een succesvolle zaak te krijgen. Ook besefte hij als geen ander dat Italianen meer dan welk volk waar ook ter wereld te winnen zijn met een kopje heerlijke espresso.

Caffè New York zorgt voor de heerlijkste espresso

Incerpi kocht zijn eigen machine aan om koffiebonen te roosteren. Hij wilde immers niet zomaar een standaard espresso schenken: het was voor hem zeer belangrijk om zelf te bepalen welke koffie hij zijn klanten zou voorschotelen. Het bleek vrijwel meteen dat hij hier een neus voor had: zijn espresso werd door zijn klanten goed gesmaakt. Het nieuws dat hij zo’n heerlijke koffie maakte verspreidde zich bovendien als een lopend vuurtje. Al snel kwamen mensen van heinde en verre - zelfs uit het verre Florence - om een kopje koffie te komen drinken.

Al snel werd Montecatini Terme te klein voor Caffè New York

In de jaren ’50 en ’60 stapten ook dochter Loretta Incerpi en haar echtgenoot, Oscar Onori, bij in het bedrijf. Caffè New York kende steeds meer en meer succes en werd geschonken in vrijwel alle Toscaanse cafés en bars. Het grootste succesverhaal is dat van “Primeros”, een zeer milde koffie met de sterkte van een echte espresso. De verpakking van deze melange is te herkennen aan een jager die geniet van een echte Caffé New York. De branderij barstte echter stilaan uit haar voegen. Loretta en Oscar besloten om het bedrijf te verhuizen naar Pistoa, waar ze meer ruimte en middelen ter beschikking hadden om de ideale koffie te verkrijgen. Bar New York bestaat echter nog steeds in Montecatini Terme, en je kan er nog altijd genieten van een kopje authentieke koffie.

Ook in de internationale markt staat Caffè New York haar mannetje!

Nadat Loretta de branderij had overgenomen en deze verhuisd had, besloot ze zich toe te leggen op de internationale verkoop. Dat leverde al snel resultaten op: ze verkochten niet meer enkel koffiebonen in Toscane, maar ook in Frankrijk, Duitsland en zelfs Zuid-Afrika, Canada en Japan. Ook daar werd de lekkere koffie van Caffè New York gesmaakt. In het Duitse consumententijdschrift Guter Rat behaalden de bonen zelfs een excellente tweede plaats, waarbij ze grote namen zoals Illy, Costadoro en Bristot achter zich lieten.

Caffè New York heeft aandacht voor het milieu

Bovendien doet Caffè New York zijn uiterste best om een ecologisch product op de markt te brengen. Het bedrijf gebruikt zo min mogelijk plastic verpakkingen. Waar deze toch nodig zijn, maakt het zoveel mogelijk gebruik van gerecycleerd plastic én zorgt het er voor dat ook het eigen plastic afval opnieuw gebruikt kan worden. Door zo weinig mogelijk te vervuilen, respecteert het bedrijf het milieu. Immers, de natuur is en blijft de belangrijkste factor in het bekomen van de perfecte koffieboon.