Segafredo koffiebonen

Segafredo koffiebonen online bestellen of kopen

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Segafredo koffiebonen Mild (1kg)
  Speciale prijs € 22,95 Normale prijs € 24,95 Vanaf € 21,95
 2. Segafredo koffiebonen Extra Strong (1kg)
  Speciale prijs € 23,95 Normale prijs € 25,95 Vanaf € 22,95
  Niet op voorraad
 3. Segafredo koffiebonen selezione Crema (1kg)
  Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 13,65 Vanaf € 9,95
 4. Segafredo koffiebonen SELEZIONE espresso (1kg)
  Speciale prijs € 10,95 Normale prijs € 13,65 Vanaf € 9,95
 5. Segafredo koffiebonen espresso CASA (1kg)
  Speciale prijs € 9,95 Normale prijs € 11,95 Vanaf € 8,95
 6. Segafredo koffiebonen Intermezzo (1kg)
  Speciale prijs € 8,95 Normale prijs € 10,50 Vanaf € 7,95

7 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Segafredo: il vero espresso italiano

Zoals het in de wereld van de koffie eerder regel dan uitzondering is, is ook Segafredo een familiebedrijf. Het werd in 1973 opgericht door Massimo Zanetti in het Italiaanse Bologna. Intussen is het een van de grootste producenten van espresso ter wereld: dagelijks worden meer dan 60 miljoen kopjes Segafredo-koffie gedronken. Bovendien is Segafredo-Zanetti eigenaar van meer dan 20 koffiemerken, zoals MJB, San Marco, Hills Bros, etc. Het bedrijf bezit 11 eigen koffieplantages en is wereldwijd bekend: het is actief in meer dan 100 landen. Jaarlijks produceert het meer dan 120 000 ton koffie, wat goed is voor een omzet van meer dan een miljard euro per jaar.

Een uniek concept

Wat het bedrijf Segafredo uniek maakt, is dat het het enige bedrijf in de koffie-industrie is dat het hele productieproces in eigen beheer heeft. Van eigen plantages in Brazilië en Costa Rica tot het zelf mengen en branden van de koffie, Segafredo doet het allemaal.

Segafredo hecht belang aan authenticiteit

Segafredo is een echt authentiek Italiaans koffiemerk. Het bedrijf heeft een passie voor vakmanschap, en dat proef je. Het begon als kleine Italiaanse zaak, maar begon al snel de internationale markt te veroveren. Het geheim achter het succes van Segafredo blijft echter diezelfde authentieke kwaliteit en diezelfde karaktervolle kop koffie. Deze wordt verkregen door het selecteren van alleen de beste koffiebonen, die vervolgens worden onderworpen aan een harmonieus samenspel van melangeren, branden en bereiden.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen: van groot belang bij Segafredo

Bovendien is maatschappelijk verantwoord ondernemen een groot aandachtspunt bij Segafredo. In het bedrijf wordt gestreefd naar optimale resultaten, maar hierbij wordt het milieu zeker niet uit het oog verloren. Segafredo vindt het belangrijk om de afvalstromen en het energieverbruik van de firma zoveel mogelijk te reduceren.

De 5 M van Segafredo

Het geheim achter het succes van Segafredo is al lang geen geheim meer. Het kan kort wordt samengevat onder “De 5 M van Segafredo”. Eerst en vooral is er de missie (la missione). Segafredo wil niet enkel de beste koffie bieden, maar ook advies geven, service leveren én begeleiden in het bereiden van de perfecte Italiaanse espresso. De tweede M is de melange (la miscela). Omdat Segafredo als enige ter wereld het hele proces van koffieboon tot verkoop in eigen beheer heeft, kunnen zij ook als enige toezien op het uitkiezen van enkel de allerbeste Arabica en Robusta koffiebonen. Deze bonen worden vervolgens gebrand volgens een oud Venetiaans recept, wat de koffie zijn kenmerkende smaak geeft. Wat ook van groot belang is, is de molen (il macinadosatore). Deze moet immers precies worden ingesteld om de voortreffelijke smaak van een echte espresso te garanderen. Vervolgens is ook de machine (la macchina) van groot belang. De watertemperatuur, de doorloopsnelheid en de druk moeten immers perfect zijn afgesteld. En last but not least is er natuurlijk ook de hand van de barista (la mano). Hij of zij moet immers een optimale afstemming bekomen tussen de melange, de maalgraad van de molen, de dosering, de hoeveelheid en de temperatuur van het water. Een optimale kennisoverdracht is daarom essentieel. Het is niet enkel de koffie, maar ook de hand die hem maakt die er voor zorgt dat u zal kunnen genieten van een “espresso perfetto”.