Vergnano koffiebonen

Caffè Vergnano koffiebonen

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Caffè Vergnano koffiebonen espresso EXTRA DOLCE 1000 (1kg)
  Speciale prijs € 20,95 Normale prijs € 23,95
 2. Caffè Vergnano koffiebonen espresso CLASSICO 600 (1kg)
  Speciale prijs € 17,50 Normale prijs € 19,95
 3. Caffè Vergnano koffiebonen espresso CREMA 800 (1kg)
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 21,95
 4. Caffè Vergnano koffiebonen gran aroma (1kg)
  Speciale prijs € 11,95 Normale prijs € 13,70 Vanaf € 10,95
 5. Caffè Vergnano koffiebonen Antica Bottega (1kg)
  Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 17,95 Vanaf € 14,95
 6. Caffè Vergnano koffiebonen espresso bar (1kg)
  Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 14,95 Vanaf € 12,95

8 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Caffè Vergnano

Het verhaal van Caffè Vergnano begint in 1882 in Chieri, een klein plaatsje in Piemonte, wanneer Domenico Sergnano besluit om apotheker te worden. Al snel wordt echter duidelijk dat zijn échte talent zich elders situeert: koffie maken! In slechts een aantal jaren tijd wordt hij een echte meester in het branden en blenden van koffie. Ook het verkopen blijkt hem goed af te gaan: al snel opende hij maar liefst drie pakhuizen. Deze situeerden zich in Chieri, Alba en Turijn.

Een schot in de roos voor de familie Vergnano

Aangezien de familie graag het hele productieproces in eigen handen wou nemen, nam het in 1930 een gewaagde stap. Een eigen koffieplantage in Kenia werd aangekocht. Dat bleek een goede zet: het bedrijf is sindsdien enkel blijven groeien. In 1985 ging Caffè Vergnano een fusie aan met het bedrijf Casa del Caffè. Het bedrijf bleef gestaag groeien: intussen is het in handen van de derde generatie van de familie. Caffè Vergnano wordt momenteel geleid door de broers Carlo en Franco.

Caffè Vergnano: een familiebedrijf met internationale allure

Intussen beslaat de koffiebranderij maar liefst 13 500 m². Caffè Vergnano heeft heden ten dage 18 verschillende productielijnen en is daarmee het zesde koffiemerk op de retailmarkt. In 19 verschillende Italiaanse regio’s bedient het bedrijf meer dan 6000 verschillende horecabedrijven. Bovendien wordt er geëxporteerd naar meer dan 80 landen. Tenslotte exploiteert Vergnano maar liefst 90 exclusieve koffiesalons over de hele wereld.

De kwaliteit zit hem in het productieproces, weet Vergnano

Ook werd én wordt er volop geëxperimenteerd met het branden van de koffie. Dit is immers het belangrijkste moment in het creëeren van het perfecte kopje koffie. Op dat moment worden namelijk de smaakintensiteit en het aroma bepaald. Vergnago gaat er prat op dat de verschillende koffievariëteiten bij hen langzaam gebrand worden op een lage temperatuur. Hierbij gebruiken ze cycli van zo’n 18 tot 22 minuten. Dit heet het “slow-roostersysteem”. Bij andere koffiebranderijen wordt vaak de “turbo”-methode gebruikt, waarbij er hoge temperaturen worden gebruikt en de bonen slechts 5 à 6 minuten gebrand worden. Hierdoor wordt er echter heel wat ingeboet op kwaliteit: goede koffie heeft immers tijd nodig! Bovendien worden bij Caffè Vergnano de verschillende koffiesoorten apart geroosterd, aangezien elke boon zijn eigen typische brandcurve volgt. Zo wordt de kwaliteit optimaal gehouden. Bij Caffè Vergnano kijken ze ook na het branden nog nauwgezet toe op de kwaliteit. Elke partij koffie wordt afzonderlijk aan een inspectie onderworpen. Zo kan het bedrijf zeker zijn dat het topkwaliteit levert, elke keer opnieuw!

Vernieuwing en innovatie, ook bij Vergnano

Caffè Vergnano blijft telkens innoveren. De laatste vernieuwing binnen het bedrijf is het gebruik van biologisch afbreekbare capsules. Vergnano hecht dus veel belang aan het milieu en wil op zo ecologisch mogelijke manier werken. Bovendien houden ze bij Vergnano op tijd en stond wel van een grapje. Getuige daarna zijn onder andere hun tv-spotjes, waarin niemand minder dan Dustin Hofmann de hoofdrol voor zijn rekening neemt. Een reden te meer om deze lekkere koffie eens uit te proberen!