Rainforest Alliance koffie

Koffieplantages met een Rainforest Alliance certificaat leveren niet enkel koffie van hoge kwaliteit, maar zorgen er tevens voor dat de natuur beschermd wordt én dat lokale koffieboeren van verbeterde werk- en leefomstandigheden kunnen genieten. Wij dragen dit initiatief een warm hart toe en bieden daarom enkele heerlijke Rainforest gecertificeerde koffies aan.

9 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

100% duurzame koffie dankzij het Rainforest Alliance label

Rainforest Alliance is een keurmerk en wereldwijde milieuorganisatie dat werd opgericht in de Verenigde Staten in 1987. De groep zet zich in voor een duurzame productie en ontwikkeling van bijvoorbeeld thee, bananen en dus ook koffie. Op dit gebied is Rainforest Alliance zelfs de meest onafhankelijke partij. Rainforest Alliance vecht voor de bescherming van de ecosystemen en de mensen en dieren die van deze systemen leven.

Werking van de Rainforest Alliance

De milieuorganisatie werkt enkel en alleen met gecertificeerde koffieboerderijen en -plantages. Vooraleer boeren het logo van de organisatie mogen gebruiken, moeten zijn eerst voldoen aan zo’n 200 eisen op gebied van bosbeheer, natuurbehoud en waterbehoud. Tevens moeten de werknemers van de koffieboeren minstens het minimumkoon en goede secundaire arbeidsvoorwaarden krijgen. Koffieplantages met het Rainforest Alliance label worden eenmaal per jaar gecontroleerd door onafhankelijke partijen, om zo de kwaliteit en integriteit van het keurmerk te kunnen waarborgen. Bij het Rainforest initiatief worden geen prijsgaranties gegeven aan de boeren, in tegenstelling tot andere milieukeurmerken. Zo wordt een constante, excellente kwaliteit van de koffie gegarandeerd.

Het bewust gekozen logo

Op koffie met het Rainforest Alliance label prijkt steeds het officiële logo: een groen kikkertje. Dit diertje is natuurlijk niet zomaar gekozen. Kikkers zijn indicatie soorten, wat betekent dat ze symbool staan voor een gezond milieu. Kikkers zijn immers erg gevoelig aan wisselingen in ecosystemen. Aanwezigheid van kikkers in de natuur betekent dus een gezond ecosysteem. De aanwezigheid van het Rainforest Alliance-kikkertje op de verpakking van uw koffie stelt mensen dan ook gerust. Dit betekent dat u koffie kocht die met alle respect voor de natuur en in alle duurzaamheid is verbouwd en verhandeld.

Rainforest Alliance koffie bij De Koffieboon

Bij De Koffieboon staan we 100% achter de steun die Rainforest Alliance aan de lokale koffieboeren geeft. Daarom bieden wij enkele heerlijke koffies aan die het Rainforest Alliance label dragen. Zo bent u er zeker van dat u koffie in huis haalt voldoet aan de criteria die zijn opgesteld om het keurmerk te mogen dragen. In ons gamma vindt u bijvoorbeeld Rainforest Alliance koffie terug van Lavazza, zoals de Tierra Brasile en Tierra Selection koffiebonen.

Rainforest Alliance koffie kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.