Lucaffé koffiebonen

Het kopen en selecteren van de Lucaffè koffiebonen wordt persoonlijk afgehandeld door zaakvoerder en oprichter Gian Luca Venturelli. Hij laat niets aan het toeval over en keurt zelf alle proefpakketten die het bedrijf geleverd krijgt. Bovendien gaat hij vaak naar het buitenland om verschillende koffieplantages te bezoeken, om zo enkel de allerbeste bonen over te houden.

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Venturelli selecteert de perfecte koffiebonen voor Lucaffè

Lekkere koffie begint natuurlijk bij een goede koffieboon, een gegeven dat Lucaffè uiteraard niet is ontgaan. De eerste stap in dit proces is natuurlijk de selectie van de juiste koffiebonen. Eigenaar van de zaak Venturelli weet als geen anders dat er geen perfecte koffie bestaat zonder perfecte bonen. Daarom bezoekt hij regelmatig het buitenland om nieuwe koffieplantages te ontdekken, op zoek naar nieuwe, unieke bonen. Wanneer de producten goed genoeg bevonden worden voor de Lucaffè koffie, regelt men het transport naar het bedrijf.

Het transport van de Lucaffè bonen

Lucaffè laat niets aan het toeval over: zij beheren elk aspect van het transport volledig. Van het oogsten van de grondstoffen tot de aankomst in een van de vestigingen, Lucaffè heeft alles zelf in de hand. Sommige koffiebonen, zoals de kostbare Jamaica Blue Mountain, worden zelfs in kleine, houten vaten vervoerd om hun onmiskenbare aroma zeker te behouden.

Lucaffè laat niets aan het toeval over

Eenmaal aangekomen in Italië worden alle bonen, van zowel bekende als nieuwe leveranciers, onderworpen aan strenge smaaktests. Venturelli acht het van erg groot belang om zelf de kwaliteit van de koffiebonen te controleren. Leveringen die niet voldoen aan de strenge eisen, worden onherroepelijk verworpen.

De Lucaffè blends: exacte wetenschap

Bij elke variëteit van Lucaffè koffie worden zeer precieze verhoudingen van bonen gemengd. De melanges zijn het resultaat van jarenlang gepassioneerd onderzoek door Venturelli. De koffieboon mengsels worden in verschillende soorten aangeboden om ieders individuele smaak te kunnen bevredigen.

Branding van de Lucaffè koffieboon

De verwerking van de koffiebonen gebeurt op ambachtelijke wijze: een zachte branding die de koffie streelt. Zo worden hoogwaardige producten verkregen die bovendien erg gezond zijn. De essentiële oliën en aroma's worden bewaard en de bonen zijn goed ontwikkeld en geurig, met zeer weinig restvochtigheid en een beperkt cafeïnegehalte.

Delicate maling van de Lucaffè koffiebonen

Maling van de bonen is een delicate fase met het grootste belang voor het eindresultaat. Zo wordt de koffie alleen gemaald met de allerbeste machines. De koffiebonen worden gemaald in een volledig zuurstofvrije omgeving en bij lage temperaturen, voorzichtig en subtiel om alle eigenschappen van de bonen te behouden.

Lucaffè koffiebonen kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.