Lucaffé koffiebonen

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Lucaffé koffiebonen classic (1kg)
  Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 21,75 Vanaf € 15,45
 2. Lucaffé koffiebonen Deca (250gr)
  Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95 Vanaf € 5,95
 3. Lucaffé koffiebonen espresso bar (1kg)
  Speciale prijs € 13,95 Normale prijs € 18,50 Vanaf € 12,45
 4. Lucaffé koffiebonen Exquisit (1kg)
  Speciale prijs € 17,75 Normale prijs € 21,95 Vanaf € 16,95
 5. Lucaffé koffiebonen mama lucia (1kg)
  Speciale prijs € 12,95 Normale prijs € 15,95 Vanaf € 11,95
 6. Lucaffé koffiebonen Mr. exclusive (1kg)
  Speciale prijs € 19,95 Normale prijs € 23,95 Vanaf € 18,95
 7. Lucaffé koffiebonen Mr. exclusive (250gr)
  Speciale prijs € 6,95 Normale prijs € 7,95 Vanaf € 5,95
 8. Lucaffé koffiebonen Piccolo & Dolce (1kg)
  Speciale prijs € 17,50 Normale prijs € 22,95 Vanaf € 16,55
 9. Lucaffé koffiebonen Pulcinella (700gram)
  Speciale prijs € 15,95 Normale prijs € 18,95

10 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lucaffè staat garant voor de perfecte koffie

In de wereld van de koffiebranderijen is Lucaffè een nog vrij jong bedrijf. Het werd immers pas in 1996 opgericht door Gian Luca Venturelli. Dit gebeurde aan de oevers van het wereldberoemde Gardameer, meer bepaald in een klein dorpje genaamd Padenghe sul Garda.

Lucaffè: waar het werk de meester prijst

In deze kleine gemeente zag de Lucaffè Coffee Roasting Company het levenslicht. In 2004 barstte het bedrijf echter uit zijn voegen en verhuisde het naar het naburige Carpenedolo. Daar groeide het verder uit tot één van de bekendste koffiehuizen ter wereld. Echter, Gian Luca kijkt nog steeds toe op alle aspecten rond zijn Lucaffè: of het nu gaat over de inkoop van de bonen, de branding, de melangering, de kwaliteitscontrole of de marketing: de oprichter van het bedrijf kijkt nauwgezet toe dat Lucaffè een toonaangevende speler op de koffiemarkt kan blijven. Het werk prijst hier dus in elk geval de meester.

Venturelli selecteert de perfecte koffiebonen voor Lucaffè

Alles begint bij een goede koffieboon - dat gegeven is uiteraard ook Lucaffè niet onbekend! Een eerste, belangrijke stap is dan ook het selecteren van de koffiebonen. Gian Luca Venturelli weet als geen ander dat er zonder de perfecte boon geen perfecte koffie gemaakt kan worden. Hij reist dan ook regelmatig naar het buitenland om de diverse nieuwe of bestaande plantages te bezoeken. Wanneer een product goed genoeg bevonden wordt voor de Lucaffè-koffie, wordt het transport naar het fabriek geregeld. Ook dit transport is volledig in handen van het bedrijf zelf: zo kunnen ze toezien op de optimale behandeling van hun belangrijke grondstof. Bij het transport worden bepaalde soorten bonen, zoals de “Jamaica Blue Mountain” koffiebonen in houten vaten vervoerd. Dit is essentieel om het aroma te behouden.

Lucaffè laat niets aan het toeval over

Eenmaal toegekomen in Italië, worden alle bonen - niet enkel die van nieuwe, maar ook die van bekende leveranciers - onderworpen aan een smaaktest: Venturelli staat er op om telkens zelf de bonen op hun kwaliteit te controleren. Elke levering die niet perfect is, wordt dan ook onherroepelijk verworpen. Ook tijdens het verdere verwerkingsproces (het branden, malen en melangeren van de bonen) wordt enorm veel zorg besteed aan het behouden van dat oh zo belangrijke aroma. Hierdoor zijn de bonen van Lucaffè goed ontwikkeld en enorm geurig. Tenslotte worden ze vermalen met de beste molens ter wereld, om u de perfecte koffie te kunnen aanbieden.

De Lucaffè-man: een icoon in de wereld van de koffie

Ook de wereld van marketing is niet vreemd voor Lucaffè. Ieder van ons kent wel de Lucaffè-man, die op elke verpakking zichtbaar is. Het is een echt icoon geworden en geeft aan elke koffieliefhebber duidelijk de herkomst van zijn geliefde koffie weer. De échte kenner herkent zelfs de verschillende hoedanigheden waarin de vrolijke man kan voorkomen: elke melange heeft immers zijne eigen afbeelding.

De typerende Lucaffè-smaak

Wat ook echt typerend is voor Lucaffè-koffie, is de smaak. In elke creatie van het merk is immers een chocolade-invloed aanwezig. De kenner zal een echte Lucaffè dan ook telkens weer herkennen.