Koffie

Bent u op zoek naar gemalen koffie, koffiebonen of koffiecapsules? Op onze website vindt u een uitgebreide keuze aan premium koffie voor de beste prijzen. Wij hebben alle A-merken Italiaanse koffie zoals Lavazza, Illy, Kimbo en vele andere. Heeft u een vraag dan kan u ons altijd telefonisch of per mail contacteren.

Koffiebonen, gemalen koffie of koffiecapsules kopen ?

De koffiemarkt heeft zich de laatste tijd flink ontwikkeld. Er bestaan heel wat volautomatische en half automatische espressomachines die geschikt zijn voor gemalen koffie en koffiebonen. Ook heb je heel wat verschillende types koffiecapsules zoals onder andere het Lavazza Blue systeem, Lavazza a modo mio en Illy Iperespresso systeem. Het bekendst zijn natuurlijk de nespresso capsules. Bijna iedere koffiebrander heeft tegenwoordig capsules die compatibel zijn met een nespresso koffiemachine.

Gemalen koffie kopen.

Gemalen koffie vind je in verschillende variëteiten : Van grof gemalen tot fijn gemalen. Dit is gemakkelijk maar wil ook zeggen dat u geen invloed meer kan uitoefenen op de maalgraad van de koffie. De maalgraad is namelijk van belang en bepaalt mee de smaak van uw tas koffie. Hoe fijner de maalgraad, hoe sterker en bitterder de koffie zal zijn. Hoe grover de maling, hoe zachter de koffie zal smaken. Opgelet, wanneer u een pakje koffie open doet, dient u het zo snel mogelijk te verbruiken. Het is namelijk zo dat gemalen koffie zijn smaak veel sneller verliest dan koffiebonen. Bewaar deze dan ook altijd zo luchtdicht mogelijk. Persoonlijk zijn wij geen voorstander van gemalen koffie, maar wanneer je een gemalen koffie vindt die bij u past, is dit natuurlijk ook goed .

Koffiebonen kopen

Wij zijn dus voorstander van koffiebonen. Op onze website heeft u een uitgebreide keuze aan heerlijke koffiebonen. Wij hebben goedkope koffiebonen maar ook meer exclusieve en duurdere koffiebonen. Wanneer u koffiebonen heeft gekocht, kan het testen beginnen. Zorg dat uw espressomachine volledig op temperatuur is. Gebruik bij voorkeur flessenwater zodat er niet teveel kalk in het water zit. Het is namelijk zo dat het gebruikte water ook een invloed heeft op de smaak van uw koffie. Probeer verschillende maalgraden wanneer u een tas koffie maakt. Wanneer u graag een cappuccino drinkt, neem dan een iets fijnere maling zodat de smaak van de koffie toch nog goed doorkomt. Krijg je toch niet de gewenste smaak, dan moet u eens andere koffiebonen proberen. Er bestaan koffiebonen die uitsluitend bestaan uit 100% arabica en er bestaan koffiebonen die bestaan uit een mengeling van arabica en robusta koffiebonen. Een 100% arabica koffie is meestal zacht en vol van smaak en bevat weinig cafeïne. Hoe meer robusta, hoe pittiger de koffie.

Koffiecapsules kopen

Koffiecapsules zijn ook populair omdat het gebruik eenvoudig is. Er bestaan verschillende types capsules, kijk dus goed dat u de juiste capsules voor uw toestel koopt. Het nadeel van koffiecapsules is de prijs, deze varieert tussen 0,26€ tot 0,45€ per capsule. In vergelijking met koffiebonen is dit vrij veel. Uit 1 kilogram koffiebonen krijgt men een 130 tal tassen. De kost per tas begint dus vanaf 0,05€ tot 0,28€ afhankelijk van de gekozen koffiebonen.

ESE servings kopen

Ook met dit systeem kan u gemakkelijk koffie zetten. De ESE servings passen meestal in een half automatisch espressomachine. Vergis u niet met de senseo pads, want deze zijn iets anders. De ESE servings zijn apart verpakt en dus kan u ook altijd een verse koffie maken. De servings hebben de juiste dosering, maalgraad en optimale druk.

Hoe moet ik nu een keuze maken ?

Een keuze maken lijkt dus niet evident. Eens je een koffietoestel kiest, ben je gebonden aan het type koffie. Laat u ook niet afschrikken door de kostprijs van een volautomatische espressomachine. De aankoop is duurder dan een capsuletoestel maar het verschil wint zich snel terug doordat de aankoop van koffiebonen goedkoper is.