Diemme koffiebonen

Vanaf dag één was het bedrijf Diemme zich ervan bewust dat het creëren van een hoogwaardige koffie een complexe en tijdrovende activiteit is. Bovendien wisten ze als geen ander dat elke stap in het proces met de grootste zorg moest worden uitgevoerd. Alles begint uiteraard bij een zorgvuldige selectie van de allerbeste koffiebonen. Diemme gaat steevast op zoek naar de beste koffiebonen ter wereld, in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Deze bonen worden op regelmatige basis aan strenge controles onderworpen, zodat een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Bovendien wordt elke oogst uitvoerig getest.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Van koffieboon naar de perfecte Diemme-koffie

De koffiebonen die toekomen bij Diemme worden eerst gedurende 8 à 9 maand opgeslagen. Dit geeft de tijd om de koffie zorgvuldig te selecteren en zodoende een optimale rijping te garanderen. Tijdens deze opslag wordt de koffie bovendien goed beschermd tegen klimaatsveranderingen, zodat een perfecte grondstof gebruikt kan worden. Na die periode van opslag is het tijd om het aroma, de body, de smaak en de nasmaak van de Diemme koffiebonen te controleren. Op basis van deze gegevens kan een perfecte blend worden samengesteld. Deze recepten worden nauwgezet opgevolgd door een goed opgeleide technische staf. Ze worden angstvallig geheimgehouden bewaard als een kostbaar erfgoed dat generatie na generatie door de familie Dubbini wordt doorgegeven.

Tijdens het branden van de koffie wordt vastgehouden aan de gekende, ambachtelijke verwerkingsprocessen van het bedrijf. Dit betekent echter niet dat er op een oubollige manier te werk gegaan wordt: Caffè Diemme maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie. Zo gaan bij het bedrijf moderniteit en technologie hand in hand met een jarenlange traditie en ervaring. Bij Caffè Diemme worden er dagelijks koffiebonen geroosterd en verpakt. Er worden geen grote hoeveelheden product opgeslagen in het magazijn. Zo garandeert het bedrijf dat de melanges steevast vers en geurig zijn. Het hebben van een excellent product zoals bij de Caffè Diemme koffiebonen, dát is nu eenmaal de beste reclame die men zich kan wensen.

Caffè Diemme koffiebonen bij De Koffieboon

De Koffieboon wilt echte koffieliefhebbers laten proeven van de beste koffiemelanges die er te vinden zijn. Daarom vindt u in ons assortiment 2 van de allerbeste blends van zorgvuldig geselecteerde Diemme koffiebonen terug. De 2 variëteiten die we aanbieden zijn de Diemme Oro koffiebonen en de Diemme Aromatica koffiebonen. De Oro melange laat zich kenmerken door een milde, zoete smaak, waarbij gebruik wordt gemaakt van 100% Arabica bonen en tonen van amandel, chocolade en vers fruit te bespeuren vallen. De Aromatica bonen bevatten op hun beurt iets meer body en intensiteit, waarbij een mix van 75% Arabica en 25% Robusta gebruikt wordt. Ook de nootachtige nuances en prachtige nasmaak zullen zeker opvallen.

Diemme koffiebonen kopen en thuis laten leveren?

U kunt onze artikelen bij u thuis laten leveren. Voor orders boven €49 is deze levering gratis. Onder dat bedrag wordt een verzendkost van €4,95 aangerekend. Bij elk order spaart u punten, die u later in kan ruilen voor leuke kortingen. Daarnaast is het altijd mogelijk om uw bestelling gratis af te halen te Europark 2071/3, 3530 Houthalen-Helchteren.