Diemme koffiebonen

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Caffè Diemme : il gusto d’Italia in Belgio

Caffè Diemme is - net zoals zovelen in de sector van de koffiebranderijen - een familiebedrijf dat momenteel wordt gerund door de derde generatie van de familie Dubbini. Gedurende al die tijd waren een doorgedreven passie voor kwaliteit, een excellente service en het verlangen om een stabiel bedrijf te zijn de belangrijkste drijfveren.

Diemme: een drang naar perfectie van generatie op generatie

Dat was ook het idee van de oprichters van het bedrijf, Romeo Dubbini en Mario Malagoli, die zich in 1927 in Padua besloten te wijden aan hun grote passie voor koffie. De passende naam voor hun samenwerking ontstond uit het samenvoegen van hun beide familienamen : DM, dat later werd neergeschreven als Diemme. In de jaren ’50 werd die passie voor koffie doorgegeven aan de zoon van Romeo Dubbini, Giulo. Hij was degene die de eerste stap zette naar een combinatie van geavanceerde technologie en traditionele waarden. In de jaren ’90 nam de derde generatie Dubbini’s de leiding over. Het bedrijf is sindsdien in handen van dochter Giannandrea en zonen Federico en Sebastiano. Naar goede gewoonte dragen ook zij de constante hoge kwaliteit en de aandacht voor service en punctualiteit hoog in het vaandel.

Op zoek naar de perfecte smaak: Diemme reist de wereld rond

Vanaf dag één was het bedrijf Diemme zich er van bewust dat het creëren van een hoogwaardige koffie een complexe en tijdrovende activiteit is. Bovendien wisten ze als geen ander dat elke stap in het proces met de grootste zorg moet worden uitgevoerd. Alles begint uiteraard bij een zorgvuldige selectie van de allerbeste koffiebonen. Diemme gaat steevast op zoek naar de beste producenten ter wereld, in Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Deze bonen worden op regelmatige basis aan strenge controles onderworpen, zodat een constante kwaliteit gegarandeerd kan worden. Bovendien wordt elke oogst uitvoerig getest om een constante, langdurige kwaliteit te garanderen.

Van boon naar de perfecte Diemme-koffie

De koffiebonen die toekomen bij Diemme worden eerst gedurende 8 à 9 maand opgeslagen. Dit geeft de tijd om de koffie zorgvuldig te selecteren en zodoende een optimale rijping te garanderen. Tijdens deze opslag wordt de koffie bovendien goed beschermd tegen klimaatsveranderingen, zodat een perfecte grondstof gebruikt kan worden. Na die periode van opslag is het tijd om het aroma, de body, de smaak en de nasmaak van de bonen te controleren. Op basis van deze gegevens kan een perfecte blend worden samengesteld. Deze recepten worden nauwgezet opgevolgd door een goed opgeleide technische staf. Ze worden angstvallig geheim gehouden bewaard als een kostbaar erfgoed dat generatie na generatie door de familie Dubbini wordt doorgegeven. Tijdens het branden van de koffie wordt vastgehouden aan de gekende, ambachtelijke verwerkingsprocessen van het bedrijf. Dit betekent echter niet dat er op een oubollige manier te werk gegaan wordt: Caffè Diemme maakt gebruik van de meest geavanceerde technologie. Zo gaan bij het bedrijf moderniteit en technologie hand in hand met een jarenlange traditie en ervaring. Bij Caffè Diemme wordt er dagelijks geroosterd en verpakt. Er worden geen grote hoeveelheden product opgeslagen in het magazijn. Zo garandeert het bedrijf dat de melanges steevast vers en geurig zijn. En het hebben van een excellent product zoals bij Caffè Diemme, dát is nu eenmaal de beste reclame die men zich kan wensen!