Arcaffe koffiebonen

Arcaffè brandt en mengt zijn bonen met passie en expertise. Alle verpakkingen van Arcaffè zijn voorzien van een CSC-certificering. Hiermee wilt Arcaffè aantonen dat zijn heerlijk gebrande bonen een strikte procedure volgen om zo de hoogste kwalitietsnorm te behalen.

2 producten

Koffiebonen van Arcaffè: Een verhaal geschreven door piraten

Arcaffè's verhaal begon vroeg in de zeventiende eeuw, toen de eerste koffie in Europa arriveerde op een schip dat zijn kostbare lading in Livorno loste. Het was een piratenschip en de koffie was geplunderd in Turkije, waar het al een dagelijks plezier was. Het was zo dat in 1895 de broers Antonio en Luigi Meschini hun eerste bedrijf begonnen: een kleine winkel met specerijen, sterke drank en koffie uit Latijns-Amerika en Jemen.

De koffie die ze met passie en expertise hadden gebrand en gemengd, werd gedistribueerd naar de populairste coffeeshops van de stad. Een daarvan was de Bar Roma, waarvoor ze in 1926 een speciale blend creëerden. De ingrediënten zijn bijna een eeuw lang vrijwel identiek gebleven en het is nog steeds een van de meest geliefde producten van het bedrijf. Sindsdien is hun reis nooit gestopt.

De winkel is een bedrijf geworden, de mensen zijn experts geworden en de handel is internationaal geworden, maar de passie is dezelfde pure, authentieke passie gebleven van onze voorouders.

Arcaffè koffiebonen: CSC-CERTIFICERING

Arcaffè promoot, samen met andere koffiebranders, de Certified Specialty Coffee Association (CSC) die strikte procedures heeft die elke stap van de koffieproductiecyclus garanderen, om de hoogste kwaliteitsnorm van de wereldmarkt te garanderen en te certificeren; al het bovenstaande wordt bovendien gegarandeerd door de ISO 20005-certificering voor traceerbaarheid van de voedselketen.

Daarom hebben de verpakkingen van Arcaffè een genummerd anti-namaaklabel om te certificeren dat de blends binnenin zijn geproduceerd met alleen gecertificeerde CSC groene koffie en dat de juiste procedures zijn gebruikt om ze te branden, blenden en verpakken. Het CSC-label, dat prominent op al hun producten staat, fungeert als garantie voor zowel barista's als eindconsumenten.

Arcaffè is ook een Pioneer-lid van de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE) en een ondersteunend lid van de Alliance for Coffee Excellence (ACE): een verdere demonstratie van onze autoriteit in de productie van uitstekende koffie.