Goppion Koffiebonen

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Koffiebonen van Goppion: Een lange liefde voor koffie

Het verhaal van Goppion begon in 1859 op het hoofdplein van Lughignano, een klein stadje aan de oevers van de rivier de Sile. Hier kreeg Luigi Goppion zijn liefde voor het branden van koffiebonen te pakken. Hij openende een café op het centrale plein. In een ijzeren pan boven de vlammen van zijn open haard begon hij met het branden van koffiebonen. Als een echt familiebedrijf kwam zijn zoon Pietro en later zijn kleinzonen Angelo, Giuseppe, Luigi, Giovanni, Olivo en Ottorino meewerken. Het café voegde een winkel-laboratorium toe en met de explosie van de Tweede Wereldoorlog werden Angelo en Giovanni naar Ethiopië gestuurd, met het initiatief van hun grootvader.

In dit land zo ver van het kleine stadje nabij Trevisio, begon hun passie voor koffie en de voortdurende zoektocht naar de beste kwaliteit. Eenmaal terug in Treviso kochten ze in 1948 de Torrefazione Trevigiana Caffè, en voegden onmiddellijk “Fratelli Goppion” toe aan de naam. In dezelfde periode vertrokken Ottorino en Olivo naar Venezuela en richtten in Caracas een kleine koffiebranderij op, "Cafè San Antonio - Hermanos Goppion".

Goppion koffiebonen: Een modern bedrijf dat de traditie van smaak behoudt

Alle natuurproducten hebben hun eigen ritmes, net als koffie. Wanneer een koffieboon wordt geroosterd, wordt het omgevormd van een klein hard groen zaadje tot een grote bruine geparfumeerde boon. Praten over branden, koffiebranderijen en producttransformatie betekent praten over een groep mensen die samenwerken om succesvolle prestigieuze melanges te creëren. Deze complexe baan vereist technische vaardigheden en continu onderzoek. Volgens deze richtlijnen heeft Goppion zijn eigen koffiecultuur gecreëerd.

Fairtrade en duurzaam

Goppion was de eerste Italiaanse koffieproducent die fairtrade koffiebonen importeerde. Sinds 1988 importeert hij deze koffiebonen van plantages van het zuidelijk halfrond. De Goppion Nativo is dan ook het paradepaardje van Goppion