Feestelijke koffie

Wie aan de feestdagen denkt, denkt ook meteen aan lekker eten. En als afsluiter hoort daar uiteraard een kopje koffie bij! We kennen allemaal de klassieke likeurkoffies: een Irish koffie - voorzien van een dosis whiskey, een Franse koffie - met een vleugje Cointreau of Grand Marnier, een Italiaanse koffie - daar hoort Amaretto bij … Maar daar hoeft het niet op te houden! Ook bij De Koffieboon kan je lekkere extra’s bestellen om je gasten mee te verbazen.

 

Extraatjes bij De Koffieboon

Zo is er in de eerste plaats Avio, de koffielikeur. Deze wordt verkocht in flessen van 75 cl. Alleen al de mooie vormgeving van deze flessen is een streling voor het oog! Deze heerlijke koffielikeur is typisch Italiaans en bevat 30% alcohol. Hij is dan ook uitermate geschikt als dessert, aangezien hij zorgt voor een goede vertering.

 

Wie graag een extraatje aan zijn koffie toevoegt, kan terecht bij de verschillende siropen van Monin. Dit merk levert speciale siropen die gemaakt zijn om de koffie - of warme melk - mee te verrijken en een speciale smaak te geven. Hij bestaat dan ook in diverse smaken: chocolade, caramel, amandel, hazelnoot of speculaas behoren tot de mogelijkheden. Een super eenvoudige manier om je klassieke kopje koffie mee op te vrolijken.

 

Creatief met andere producten

Je hoeft echter geen speciale aankopen te doen als je hier geen tijd meer voor hebt. Ook met wat je in je kast staan hebt kan je je gasten aangenaam verrassen. Heb je bijvoorbeeld ooit al eens van een Espresso Martini gehoord? Deze is heel eenvoudig te maken: verwarm wat suiker met water in een steelpan en verwarm tot de suiker is opgelost. Schenk dit suikerwater samen met koffie, jenever, Kahlua en een aantal ijsblokjes in een cocktailshaker. Haal het geheel tenslotte door een zeef, zodat je het kan opdienen zonder ijsblokjes. Garneer de cocktail met enkele koffiebonen … en klaar!

 

Of wat dachten jullie van een Tiramisu Martini? Hiervoor heb je Kahlua, Rum, chocoladelikeur en slagroom nodig. Meng dit alles in een cocktailshaker met ijs en shake tot alles goed door elkaar gemengd is. Doe het mengsel in een glas en versier met slagroom, chocolade, cacao of koekjes naar keuze. Lekker!

 

Een koffiedessert

Voor wie maar niet genoeg kan krijgen van al die koffie, bestaan er tegenwoordig ook talloze recepten met koffie. Onze favoriet? De espressocake met mangocompote! In plaats van een gewone cake te bakken, voeg je bij dit recept ongeveer 3 el gemalen koffiebonen toe. Gebruik voor de compote een mango, rietsuikersiroop, het sap van één limoen en een sinaasappel. Het resultaat? Eenvoudig, maar wel super lekker!

Of doe eens een koffie cadeau?

Last but not least: waarom eens geen koffie cadeau doen? Hoewel biermanden en flessen wijn enorm ingeburgerd zijn in ons land als het geschikte cadeau voor iedereen, is dit bij koffie minder het geval. Nochtans lust iedereen wel een heerlijk kopje koffie! In de webshop vind je voor elk wat wils - de ideale manier om het nieuwe jaar in te zetten!

Fijne feesten!