Met de zomervakantie voor de deur en de komende versoepelingen kunnen we weer lekker afspreken en genieten van heerlijke koffiemomenten. Om je gasten eens te verrassen met iets anders dan een gewone cappuccino of latte machiatto vind je hieronder een paar heerlijke koffierecepten.

Mocha Frappuccino

Ingrediënten:

  • 1 shot espresso ofwel 30 ml koffie
  • 140 gram ijsblokjes
  • 180ml melk
  • 2 eetlepels Bonini-chocoladesiroop of pure chocoladesaus

Voor de afwerking:

  • Slagroom
  • Chocoladeschilfers

Bereidingswijze:

Maak een espresso. Doe de ijs, het melk, de espresso en de chocoladesiroop in de blender. Begin op een lage snelheid en verhoog. Mix 30 seconden op de hoogste snelheid. Giet het mengsel in een groot glas en werk af met de slagroom en chocoladeschilfers.

 

Irish coffee of Ierse koffie

Ingrediënten:

  • 120 ml hete koffie
  • 50 ml Ierse whiskey
  • 1 à 2 theelepels suiker
  • 50ml verse (koude) room

Bereidingswijze:

Giet de 150ml koffie in een Irish coffee-glas en voeg de Ierse whisky en suiker toe. Hou een lepel met de achterkant naar boven net boven de koffie en giet verse dikke gekoelde room daarover. Het laagje room zal zo op de koffie drijven zonder te mengen.

 

Geen fan van Ierse whisky? Probeer sherry voor een Spaanse koffie, Donkere rum voor een Jamaicaanse koffie, cognac voor een Franse koffie of Wodka voor een Russische koffie.

 

Caramel latte machiatto

Ingrediënten:

  • 180ml volle melk (door de melkeiwitten in volle melk, zal dit beter opschuimen)
  • 1 shot espresso ofwel 30 ml koffie
  • 10 ml Bonini-karamelsiroop

(optioneel) Voor de afwerking:

  • Slagroom
  • Bresilienne-nootjes

Bereidingswijze:

Schuim de melk op door deze op te warmen (niet laten koken) en daarna op te kloppen tot luchtig schuim.Giet ze in een groot glas en voeg daarna de koffie voorzichtig in het midden van de melk toe. Als laatste voeg je de 10ml karamelsiroop toe. Werk af met slagroom en bresilienne-nootjes.

 

Geen fan van karamel? Voeg chocolade of vanille-siroop toe en werk eventueel af met chocoladeschilfers.