Lichten, camera en… koffie! Koffie is niet meer weg te denken uit ons leven en ook niet uit de meeste films. Van drama’s tot romantische komedies, wij delen onze favoriete koffiescènes uit films en tv-series.

 

We beginnen met de prachtige openingsscène uit BREAKFAST AT TIFFANY’S (1961): De elegante Audrey Hepburn stapt uit een taxi in een lege straat in New York City om te genieten van haar koffie en Deens gebakje terwijl ze prachtige sieraden bewondert in de etalage van Tiffany&Co. We kunnen geen betere manier bedenken om onze dag te beginnen. De film ontving verschillende nominaties en won vervolgens twee Academy Awards: Best Original Score en Best Original Song voor “Moon River”.

 

In PULP FICTION (1994) heb je de iconische scene waarin Jules en Vincent een lijk naar het huis van Jimmie brengen om het weg te doen. Jimmie (gespeeld door Quentin Tarantino) zet koffie voor ze en Jules spreekt de onsterfelijke woorden uit: “Goddamn Jimmie, this is some serious gourmet shit.”

 

In MEN IN BLACK (1997) vraagt Agent J (Tommy Lee Jones) aan Agent K (Will Smith) of hij koffie wil, K wijst hem af. Dat is waarschijnlijk het beste; want wanneer J het kantoor binnenkomt, ziet hij dat de koffie wordt gemaakt door wormachtige aliens.

 

Ook in de fantastische kerstfilm ELF (2003) is er een geweldige koffiescène. In deze feestelijke familiefavoriet feliciteert Buddy the Elf, gespeeld door Will Ferrel, het verwarde coffeeshoppersoneel nadat hij hun bord ‘World’s Best Cup of Coffee’ letterlijk heeft genomen.

 

Dat koffie belangrijk is voor agenten bewijst Sandra Bullock in MISS CONGENIALITY (2000), waarin zij haar status als FBI-agent gebruikt om voor te schuiven in een overvolle menigte in een Starbucks.

 

In THE BUCKET LIST (2007) ontmoeten we miljardair Edward Cole (Jack Nicholson), heeft een heel specifiek soort koffie waar hij de voorkeur aan geeft: Kopi luwak-koffie uit Sumatra. Dit is één van de duurste koffies ter wereld. Begrijpelijk dus dat zijn voorkeur hier naar uit gaat. Wat hij echter niet weet is dat de koffie wordt gemaakt van gedeeltelijk verteerde ontlasting van de katachtige Aziatische palmcivetkat.

 

In de film THOR (2011) houdt zelfs de God van de Donder van een heerlijk kopje koffie. In deze film wordt Thor verbannen naar een klein stadje in New Mexico, waar hij een heerlijk drankje ontdekt... Enorm enthousiast door de ontdekking van deze heerlijkheid, gooit hij zijn kopje op de grond en roept: “Another!”

 

Als laatste nemen wij de geweldige serie FRIENDS (1994-2004). Je kan niet aan Friends denken zonder aan koffie te denken. Deze serie begint en eindigt altijd in hetzelfde café: Central Perk, waar de vrienden over het dagelijks leven praten.

 

Ken jij nog prachtige koffiescènes uit films of tv-series, welke zeker niet mogen ontbreken in ons lijstje? Laat het ons weten en wij voegen ze toe.